leotinevandercammen

Mijn naam is LĂ©ontine van der Cammen.
Ik ben geboren in Groningen op 23 mei 1973.

Op mijn website geef ik informatie over de piano- en cellolessen die ik geef.

Ik ben begonnen met pianospelen toen ik vijf jaar oud was. Vanaf mijn elfde ben ik daarnaast ook cello gaan spelen. In 1991 begon ik met mijn pianostudie aan het Conservatorium in Groningen bij Gerben Makkes van der Deyl, een jaar later startte ik aan ditzelfde conservatorium mijn cellostudie bij Ben de Ligt. Deze heb ik bij Lucia Swarts afgerond. Ook heb ik een jaar aan het Conservatorium in Budapest gestudeerd.

Voor cello en piano ben ik afgestudeerd en voor beide instrumenten ben ik al vele jaren werkzaam als docent en uitvoerend musicus.

Vanaf mijn afstuderen geef ik met heel veel plezier les, aan jong en oud en heb ik veel leerlingen vele jaren achtereen les mogen geven. Ik vind het leuk steeds op zoek te blijven naar nieuwe muziek en nieuwe methodes. Het feit dat ik in twee instrumenten werkzaam ben maakt mijn werk afwisselend, en heeft bovendien als groot voordeel dat ik mijn cello leerlingen op de piano kan begeleiden. Vanaf de eerste les speel je al samen!
Naast het lesgeven speel ik als cellist al vele jaren in het pianotrio Arte Cordae en ben ik als pianist werkzaam bij diverse koorprojecten. Ik vind het niet alleen leuk, maar ook belangrijk om als docent met regelmaat te blijven spelen. Om deze leuke ervaring ook aan mijn leerlingen over te brengen, organiseer ik met regelmaat voorspeelavonden waar iedereen die dat wil zijn of haar muziek ten gehore kan brengen.

Na de afgelopen tien jaar in het dorp Winsum te hebben gewoond, ben ik met mijn gezin weer terug naar de stad verhuisd en wonen we sinds kort in de wijk Piccardhof. Bij ons huis heb ik een mooie lesruimte met daarin een vleugel. Ook hier hoop ik de komende jaren met veel plezier les te gaan geven.

Mocht je informatie willen of zou je graag eens een proefles willen hebben, neem dan gerust contact met mij op.

Leontine